Èxit participatiu al Raid El Catllar

Crónica | 26/04/2016

El passat 23 d’abril es va celebrar en el Catllar El Raid d’Aventura El Catllar organitzat per Aire Lliure, puntuable per la Copa Catalana de Raids FCOC 2016 en les categories Open i Iniciació. I també formant part del rànquing raider de Catalunya. Un raid que donava a conèixer l’entorn de la població del Catllar, el pre-litoral Tarragoní i el Baix Gaià.

Es donava cita a la categoria Open a les 8:00 per fer entrega de dorsals i documentació i a les 8:30 el briefing, però degut a la quantitat d’assistència de participants es va començar amb 25 minuts de retard. Així doncs teníem fins les 14:25 per arribar a meta intentant obtenir el màxim de punts possibles. Un total de 42 equips esperàvem impacients la sortida amb tot el material obligatori al damunt.


Un sol radiant però gens asfixiant ens va acompanyar durant tot el recorregut.

A les 10h sortida de la categoria INICIACIÓ (10 equips) i a les 11h sortida de la categoria FAMILIAR (4 equips).

Ens avisen que es tracta d’un recorregut lliure passant per punts obligatoris que trobarem amb l’ús exclusiu de mapa i brúixola. Per tant, es tracta de pensar bé l’estratègia a seguir. Comencem amb la primera prova que es tracta d’orientació urbana, amb l’excepció que aquesta sí que és obligatòria fer-la tots al inici. Un total de 5 balises que es fa de manera fàcil per conèixer la població. Tot seguit, dos itineraris a escollir en BTT per baixar a la platja un, i l’altre per pujar després d’haver realitzat les proves de la platja-els Munts, Torredembarra.


A la platja ens esperen les proves de caiac, tirolina+run i orientació (suma). Les tres tanquen la secció a les 12h així que cal anar ràpid si es volen fer les tres. En el caiac algun cau a l’aigua i ha de tornar tot nedant empenyent-lo, un gos segueix la seva propietària tot nedant rere el seu caiac i han d’acabar rescatant-lo... De la prova de la Tirolina dir que resulta ser tot un xou de rialles. De la prova d’orientació (suma) cal trobar TOTES les balises repartides: apuntar el número de cada balisa, sumar tots els números i donar el resultat exacte a la carpa de davant dels caiacs per tal que et puguin marcar la secció com a superada.

Tornem a pujar amb BTT al poliesportiu del Catllar per un itinerari que ens fa mullar els peus acabant xops de fang... i ens hem d’afanyar per arribar a fer la secció de rogaine+ràpel i agilitats (tir amb arc, bitlles i circuit d’habilitat).

Al poliesportiu, ens fan entrega d’un altre mapa per fer el rogaine+ràpel. Secció que s’ha de ser una “màquina” per poder realitzar-la tota. La prova del ràpel resulta ser en el pont del Catllar, un pont que pertany a l’antiga línia del ferrocarril i ara està en desús. Tota una prova per superar el vertigen! La secció de les habilitats acaba sent tot un regal per acabar de relaxar els músculs que s’ho han ben guanyat!


Els equips arriben a meta, entreguen els sportidents i expliquen les seves batalletes a altres participants...

Realment una cita molt agradable, rodejada de molt bon ambient i molt sa, on hem acabat gaudint d’un bon plat de macarrons “pasta party” al creuar la meta. Finalitzem amb l’entrega de premis i un bon sortit de sorteigs per a tots els participants.

Pòdium en categoria OPEN:

1. CE TRAIL TARRACO

2. RAIDARAN

3. XIXONETS EATLYO.COM

Pòdium en categoria INICIACIÓ:

1. GROC TERRÓS 1

2. THE HOMEPEIX DIVISION

3. GROC TERRÓS 2

Pòdium en categoria FAMILIAR:

1. WILD RAIDERS

2. LOS JABATOS

3. GAT I GOS


+info: http://www.airelliure.net/raidelcatllar/

Crònica d'Anna Díez


comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported