CATRAID Berguedà

Cronica | 25/05/2013

Després de l'èxit de la temporada passada, les expectatives per l'edició del 2013 eren molt altes, amb uns 60 equips inscrits repartits en 3 categories, popular (3-5h), aventura (5-8h) i èlit (7-10h).

A més, el CATRAID Berguedà 2013 és Campionat d'Espanya de Bombers i la 1a prova de la Copa Catalana de Raids d Aventura de la FCOC. (http://www.raidaventura.org/articles/A57377B9-62EF-4848-9A74-9E2EA741CF1A)

Divendres vespre va comencar la recepció dels equips i s'oferia terra dur per qui volgués passar nit.  La recepció dels equips va continuar dissabte a les 6:30h, 7:30h briefing i 8:00h sortida categoria èlit.

La primera secció trekking de 8,5Km amb un desnivell acumulat de 1900m, un recorregut espectacular ascendint al primer pic i crestejant fins el 2n amb unes vistes impressionants del poble de Vilada, el pantà i al fons els Pirineus nevats, i a l'altra costat la boira que semblava que guanyava terreny.  Després del 2n pic, un ràpid descens retornava al poble de Vilada.

El disseny del raid era en format de bucles, com a punt central la pista poliesportiva on tots els equips i l'organitzacaió hi teníen tot el material.

La segona secció era una orientació específica amb 3,6Km linals i 600m de desnivell acumulat pels voltants de Vilada.

La tercera secció constava d'una aproximació al pantà de 2Km corrents, 6,5Km de caiac i retorn a la zona central de 2Km, on tots els equips capdevanters encara anaven molt igualats.

La quarta secció de btt estava dividida en 2 parts.  La primera part (+430m i -150m) principalment per pista et portaven a una ermita d'on s'iniciava l'espeleo amb una durada d'uns 40minuts i amb alguns passos estrets i complicats.  Un altre cop la btt amb +950m i -1220m aquest cop per corriols més tècnics fins al poble.

La darrera secció orientació urbana amb joc de memòria incòs ja que s'havia de memoritzar el mapa per poder trobar la pròxima balisa i contestar la pregunta.

Gairebé 6.000m de desnivell acumulat, un entorn espectacular, organització excelent, temperatura agradable, dia assoleiat; i una selecció de recorregut i varietat en les seccions molt ben triada van concloure amb una jornada que ben segur va superar les expectatives de molts, mentre es comentava la juagada menjant la botifarra.

Enhorabona a l'organització que s'ha posat el llistó ben alt per la propera edició, però ben segur que superarà el repte i ens tornarà a sorprendre a tots.+ info: http://catraidbergueda.blogspot.com/
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported